Wordt verwacht.

Onze archieven liggen vol met de geschiedenis van ons dorp. Maar er kan nog steeds meer bij, dus als je wat hebt neem dan contact met ons op via de pagina ‘contact’.

Deze website is, op 24 juni 2017,  vijf weken in de lucht en we mogen nu al stellen dat er heel veel bezoekers komen. Natuurlijk kunnen we niet alles in één keer op de website plaatsen. We hebben stof voor honderden verhalen, 30.000 foto’ s en wat allemaal nog meer zij. Elk jaar in december openen we de archieven en kunt u op onze exposities genieten van wat wij allemaal bewaard hebben. Deze website zullen wij mondjesmaat aanvullen met verhalen en foto’ s.

Wat kunt u allemaal verwachten de komende maanden:

  1. Het leven van Nico Staal, een veelzijdig man. Van boerenknecht, tot het ophalen van vuilnis, van gemeenteraadslid tot Loco burgemeester en koning van Egypte met zijn oliehandel. Van voorzitter van de fanfare tot ambtenaar van de burgerlijke stand en Nicolaas Olie met carnaval.

Opkomst en ondergang van de SOJO (Stichting Ontspanning voor Jong en Oud) We hebben zelfs de akte van de notaris van de oprichting in 1976.

Hank had één van de eerste elektriciteit centrales van Nederland. Wat? In zo’ n klein dorp een heuse elektriciteit centrale en nog mee van de eersten in Nederland ook. (1904) Lees de geschiedenis van deze centrale.