HET GELUID VAN DE HANG 2019

Uitslag het geluid van de Hang 2019

Het geluid van de Hang.  100 euro voor de Kerst da’s mooi meegenomen.
Vorig jaar moesten de deelnemende teams, als onderdeel van de hanKwis een geluid raden. Buiten de teams mocht iedereen meedoen. Honderden inzendingen kwamen bij ons binnen. Dit jaar mag u weer meedoen om te proberen het geluid te raden. In 2018 moest er omroep Brabant aan te pas komen om ons enige hints te ontfutselen. Dit jaar slechts één hint. Archief Kring Hank zou Archief Kring Hank niet zijn als het geluid niets te maken zou hebben met ons verleden. Tip: Luister niet naar de bijgeluiden. De vraag is dan wat is het bijgeluid? Voor alle Hankenaren (en ver daar buiten) zorg dat je inzending binnen is voor 14 december 2019. Op de Hang dagen, op zondagmiddag 15 december zal het geluid en de winnaar bekend gemaakt worden. Hij/zij mag dan 100 euro in ontvangst nemen. Toch mooi meegenomen voor de Kerst nietwaar.

De winnaar ontvangt 100 euro. De bekendmaking is op zondagmiddag 15 december rond 16.00 uur tijdens de Hang Dagen in het Uivernest.

Het geluid was het oerHankse geluid van het snoeien van griendhout.

winnaar was de heer Leo  Dijksman uit Dussen, hem is voor de kerst 100 euro overhandigd. Proficiat

 

” UITSLAG HET GELUID VAN DE HANG 2018″

WINNAAR WAS MEVROUW REGINA VAN HULST

De hints waren:

  • Bij vorige omschrijvingen stond er dat er buitenopnamen van dit geluid zijn gemaakt. Nou dat klopt ook wel. We hebben het geluid buiten opgenomen, maar je kan een typisch  binnengeluid ook gewoon buiten opnemen. Met andere woorden het hoeft dus niet persé een ‘buitengeluid’ te zijn.
  • Op Omroep Brabant heb je kunnen zien en horen dat het zeker niet het geluid is van een bladhark of van de klink van de hoofdingang van de Kerkdeur (alhoewel we ons verbaasden dat het geluid van de klink van de Kerkdeur wel heel erg in de buurt kwam van ons geluid.) En het was ook niet het geluid van de claxon van de streekbus.
  • Het geluid heeft voor onveel, zo niet niet alles, met onze geschiedenis te maken. Door dit geluid is er veel geschiedenis van ons dorp veilig opgeslagen.

Voor de goede orde: Het goede antwoord was het openen en sluiten van de handle van een ordner.  Sommige waren er dichtbij door te vermelden dat het een multimapsluiting was, maar dat is niet goed dus.

Bij de teams die meededen aan de hanKwis waren 4 goed inzenders:
  • De Bonenstaken
  • De Knappe Koppen
  • JVJVD en de Rest
  • Meidengroep Woest Genoegen

 

Het geluid is op 17 november 2018 in het Rietwerfplantsoen opgenomen.