“WIN MET DE ZIN”

UITSLAG   “WIN MET DE ZIN”

WIN MET DE ZIN……… DE ONTKNOPING
Eindelijk na maanden van puzzelen kwam vandaag  ( 12-11-2020) de ontknoping van onze geluidsprijsvraag in zicht. Gisteren was eigenlijk overduidelijk dat moest Piet de Wit zijn. Wie kent hem niet. Nooit te beroerd om iets voor een mede bewoner van Hank te doen. Maar ook Piet kijkt al tegen zijn Pensioen aan. Hij behoud echter nog steeds het golvende lange grijze haar. De hints waren dus echte hints als er over grijs haar gesproken werd.
We hebben tot nu toe de volgende oplossingen.
WIN   Lion Weterings
MET  Gerrie van der Pluijm van de Phoenix
DE      Tinus de Bruin
ZIN    Piet de Wit ( van Nellie van Keeikus)
Wie oh wie sprak het woordje ‘Win’ uit.
Iemand die goed alles op een rijtje kan zetten wist bij de laatste hint dat het hier weer om een kastelein ging. Ditmaal Lion Weterings van café/zalen Vissershang. Nu is dus alles bekend.  In dit geval waren het twee kasteleins en een kasteleins vrouw. Én een persoon die er graag vertoefd.
Van de 129 inzendingen waren er 4 met drie goede antwoorden. Maar er was iemand die ook de vierde persoon precies op de goede plek wist te zetten.
de winnaar is……………………………………

                 Sandra van Leijsen

Zij mag de bon t.w.v. 100 euro van Jumbo Hank af komen halen op het Rietwerfplantsoen nummer 12. Liefst tussen 12 en 13.00 uur. Proficiat.
Wij hopen dat we met dit spel een leuk tijdverdrijf hebben kunnen bieden in deze donkere corona tijden. Het bestuur gaat zich beraden welk spel element we de volgende keer in kunnen brengen. Dus blijf kijken en luisteren naar deze pagina en zegt het voort.

 

Ook de corona crisis gaat de Archief*Kring Hank parten spelen. Wij hebben al onze activiteiten af moeten lassen. Zoals: De grote expositie over de tweede wereldoorlog, de hanKwis en de Hang Dag.

Door de corona crisis zijn er de komende maanden maar schaarse activiteiten die, soms aangepast, nog doorgang zullen vinden. En dat juist in de tijd dat de dagen weer gezellig lang worden en waar we we gewend waren dat er in deze tijd altijd wel wat te doen was in ons dorp. Om toch nog enigzins leven in de brouwerij te houden gaan we als Archief*Kring Hank een activiteit houden die coronaproof is. Iedereen kent wel het populaire programma van radio 538. “Win met de zin”.

Dit spel gaan we met alle Hankenaren spelen. Wat moet u doen? We hebben 4 bekende Hankenaren bereid gevonden ieder een woord in te spreken van de zin “Win Met De Zin” Probeer te achterhalen wie dit zijn. Zet de personen op volgorde zoals de zin wordt uitgesproken en stuur uw antwoord naar: archiefkringhank@hetnet.nl

U kunt insturen tot en met 11 november 2020. Hierna gaat een echte jury zich beraden wie deze kwis heeft gewonnen. Hij/zij krijgt als winnaar een bon van 100 euro om er boodschappen mee te gaan te doen bij de JUMBO Hank. Een welkome aanvulling in deze crisis tijd en zo vlak voor Kerst. Dus ga er voor zitten en doe mee.

Vanaf 19 september staat hier het geluid van “Win Met De Zin” 

Uit onze archieven: Het geluid van de Hang 2019.  100 euro voor de Kerst da’s mooi meegenomen.Vorig jaar moesten de deelnemende teams, als onderdeel van de hanKwis een geluid raden. Buiten de teams mocht iedereen meedoen. Honderden inzendingen kwamen bij ons binnen. Dit jaar mag u weer meedoen om te proberen het geluid te raden. In 2018 moest er omroep Brabant aan te pas komen om ons enige hints te ontfutselen. Dit jaar slechts één hint. Archief Kring Hank zou Archief Kring Hank niet zijn als het geluid niets te maken zou hebben met ons verleden. Tip: Luister niet naar de bijgeluiden. De vraag is dan wat is het bijgeluid? Voor alle Hankenaren (en ver daar buiten) zorg dat je inzending binnen is voor 14 december 2019. Op de Hang dagen, op zondagmiddag 15 december zal het geluid en de winnaar bekend gemaakt worden. Hij/zij mag dan 100 euro in ontvangst nemen. Toch mooi meegenomen voor de Kerst nietwaar.

De winnaar ontvangt 100 euro. De bekendmaking is op zondagmiddag 15 december rond 16.00 uur tijdens de Hang Dagen in het Uivernest.

Het geluid was het oerHankse geluid van het snoeien van griendhout.

winnaar was de heer Leo  Dijksman uit Dussen, hem is voor de kerst 100 euro overhandigd. Proficiat

” UITSLAG HET GELUID VAN DE HANG 2018″

WINNAAR WAS MEVROUW REGINA VAN HULST

De hints waren:

  • Bij vorige omschrijvingen stond er dat er buitenopnamen van dit geluid zijn gemaakt. Nou dat klopt ook wel. We hebben het geluid buiten opgenomen, maar je kan een typisch  binnengeluid ook gewoon buiten opnemen. Met andere woorden het hoeft dus niet persé een ‘buitengeluid’ te zijn.
  • Op Omroep Brabant heb je kunnen zien en horen dat het zeker niet het geluid is van een bladhark of van de klink van de hoofdingang van de Kerkdeur (alhoewel we ons verbaasden dat het geluid van de klink van de Kerkdeur wel heel erg in de buurt kwam van ons geluid.) En het was ook niet het geluid van de claxon van de streekbus.
  • Het geluid heeft voor onveel, zo niet niet alles, met onze geschiedenis te maken. Door dit geluid is er veel geschiedenis van ons dorp veilig opgeslagen.

Voor de goede orde: Het goede antwoord was het openen en sluiten van de handle van een ordner.  Sommige waren er dichtbij door te vermelden dat het een multimapsluiting was, maar dat is niet goed dus.

Bij de teams die meededen aan de hanKwis waren 4 goed inzenders:
  • De Bonenstaken
  • De Knappe Koppen
  • JVJVD en de Rest
  • Meidengroep Woest Genoegen

 

Het geluid is op 17 november 2018 in het Rietwerfplantsoen opgenomen.